Alfabet, Charlotte Dematons

Alfabet geschreven door Charlotte Denatons

Geen zinnen die een verhaal vertellen. Wel letters die je meenemen in een verhaaltje.   Alle letters van het alfabet hebben een hele leuke tekening.
Zo kun je kijken en zoeken en je raakt nooit uitgekeken. Iedere keer ontdek je weer iets nieuws.

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.
T is van tandarts – een teckel – die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent – een tapir – toekijkt.
Verder ga ik hier niks verklappen. Jullie moeten maar gaan zoeken en misschien kun je ook zelf een verhaaltje maken. Dat is leuk. Zoeken, kijken en fantaseren. Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat!
Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt?
Ga op zoek en geniet van dit leuke boek.

Ik vind Alfabet erg leuk. Kinderen leren op een speelse manier. Kijken, zoeken fantaseren, wat wil je nog meer.

Meer over de auteur Charlotte Dematons

Charlotte Dematons (Evreux, Frankrijk, 1957) tekende sinds haar afstuderen aan de Rietveld Academie een oeuvre bijeen van feeërieke prenten, detaillistische potloodtekeningen en naturalistische schilderingen. De doorbraak naar het grote publiek vond zij in 2005 met de sprookjes van Grimm, waarvoor zij meer dan vierhonderd full colour illustraties maakte. Zij ontving voor dit boek een Zilveren Penseel. In 2007 publiceerde Dematons het tekstloze prentenboek Sinterklaas dat bekroond werd met de Gouden Penseel. In 2012 verscheen Nederland (Zilveren Penseel en Glazen Globe).

Informatie boek

Geef een reactie