Belle en Sebastien, Cécile Aubry

Sebastien
Sebastien in de tweede televisieserie

Ik was nog heel klein en veel kan ik me niet meer herinneren maar deze televisieserie heeft veel indruk gemaakt. Belle en Sebastien is “het  verhaal van dat jongetje met die hond”. Verder kom ik meestal niet, alleen dat het zo zielig was. Deze zeer oude televisieserie is op dvd verschenen.

Inhoud televisieserie

Op een zeer koude dag, hoog in de Franse Alpen, vinden twee jagers een jonge vrouw met een baby in de sneeuw. Ze is ernstig ziek en nog voordat er een dokter haar kan onderzoeken overlijdt ze. De baby is gezond en krijgt de naam Sébastien.

Sébastien groeit op bij de jager César die zelf al twee volwassen kleinkinderen heeft, Angelina en Jean. Sebastien heeft een donker uiterlijk en  wordt door de kinderen uit het dorp geplaagd. Hij gaat niet graag naar school en trekt de bergen in.  In de bergen sluit Sebastien vriendschap met de hond Belle.

In het dorp is er het gerucht dat Belle gevaarlijk is en moet worden afgeschoten, iets wat Sébastien natuurlijk probeert te voorkomen. Dit is het begin van deze ontroerende serie.

Schrijfster Cécile Aubry

Iedere aflevering werd ingeleid door schrijfster en regisseur Cécile Aubry. Cecile Aubrey was actrice en tevens de moeder van de jonge Mehdi El Glaoui die Sebastien speelde. Hij was de inspiratiebron geweest voor Cécile Aubry’s verhalen. Toen er een vervolg op de eerste reeks kwam wilde Mehdi  alleen nog in nieuwe avonturen meespelen wanneer er ook paarden in de serie zouden meedoen en hij niet meer in de sneeuw hoefde te acteren.

Mehdi kreeg zijn zin, en er zouden nog twee reeksen worden uitgebracht, ‘Nieuwe avonturen van Sébastien’ en ‘Sébastien en de Marie-Morgane’. In deze vervolgen, in kleur, komt Sébastien meer te weten over zijn echte ouders. De eerste serie was nog in zwart wit.

Mehdi zong ook de begintune van de series waarvan “L’oiseau”, afkomstig uit de tweede reeks,  en grote bekendheid kreeg. Begin jaren ’80 is van de avonturen van Sébastien en zijn hond ook een tekenfilmserie gemaakt. Deze is in Nederland echter nooit uitgezonden.

Heden

Cécile Aubry  is overleden op de leeftijd van 81 jaar. Cécile Aubry is  gestorven in Dourdan, Frankrijk, gelegen ten zuidwesten van Parijs, op 19 juli 2010 na een strijd met longkanker.
Mehdi El Glaoui is na de serie doorgegaan met acteren en regisseren. Na tien jaar verschijnt hij in 2005 weer als acteur in een Franse televisieserie. Hij woont nu in Dax in Frankrijk en heeft een musicalcafé.

Informatie DVD:

  • Titel:   Belle & Sebastien  
  • Regisseur: Jean Guillaume; Cécile Aubry
  • Cast Mehdi El Glaoui; Edmond Beauchamp; Jean-Michel Audin; Pierre Massimi; Dominique Blondeau; Paloma Matta
  • Speelduur 338 minuten
  • EAN 9789089416186
  • Uitgever Memphis Belle
Bestel online

Geef een reactie