Bonuskind, Saskia Noort

Bonuskind geschreven door Saskia Noort

Soms is de liefde zo groot, dat je alles waar je van houdt verliest

Bonuskind is deels geschreven vanuit de ogen van de vijftienjarige hoofdpersoon Lies. De jonge dame wordt op een ochtend wakker met een naar voorgevoel. Ze denkt dat haar moeder iets is overkomen.
Moeder is niet thuis en ze heeft niet in haar bed geslapen. Haar mobiele telefoon ligt ook nog thuis.

Haar ouders liggen in scheiding. De vader van Lies is een affaire begonnen met Laura, een jonge vrouw. Lies mag haar niet, ze vindt dat Laura de plaatst van haar moeder in wil nemen en dat gaat niet gebeuren. Laura zegt, dat ze het gezin nooit uit elkaar heeft willen drijven. Laura wil graag een bonusmoeder zijn. Lies vindt dat ze het gezin wel uit elkaar heeft gehaald. Ze heeft maar één moeder en geen twee.

Lies voelt zich niet serieus genomen. Ze is nog maar een kind en niemand luistert naar haar. De politie is ingeschakeld en die denken denkt dat de verdwenen moeder de scheiding niet heeft kunnen verwerken. Lies hoort helemaal niks van haar moeder. En dit voelt niet goed voor Lies. Haar moeder zou nooit zomaar wegblijven. Ze zou haar kinderen nooit zomaar alleen laten.

Lies is dan wel een kind maar niet gek. De dame gaat zelf op zoek.
Saskia Noort vindt het niet altijd makkelijk om in het hoofd van een puber te kruipen. Een puber beschrijving in een boek voor volwassen daar moest ze goed over nadenken.
Gelukkig heeft de auteur veel nichtjes en neefjes die haar een handje hebben geholpen.

Saskia over haar duistere verhaal

Ik vind Bonuskind prachtig. Het leest lekker vlot en is erg spannend. Een aanrader.

Meer over de schrijfster Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Ook haar laatste thriller, Huidpijn, werd lovend ontvangen en was met 200.000 exemplaren een van de best verkochte boeken van 2016. Bonuskind is haar achtste thriller.

Informatie over het boek

Geef een reactie