Confettiregen, Splinter Chabot

Splinter Chabot en de durf om jezelf te worden

Ik zag Splinter Chabot in De Wereld Draait Door (DWDD).

Daar vertelt hij hoe hij als Wobie opgroeit in een lief en warm gezin. Maar de boze buitenwereld zit hem dwars. Wobie worstelt met zijn gevoelens. Hij ziet en hoort te veel negatieve verhalen over jongens zoals hij. Het is soms net een flipperkast in zijn hoofd. Hij is bang om een teleurstelling te zijn voor zijn ouders en broers.

Mag hij er wel zijn? Bovendien moet hij ook zichzelf accepteren zoals hij is. Thuis is alles veilig en goed. Maar op school plagen de anderen jongens hem. Zijn kledingstijl is niet hetzelfde als van andere jongens. Hij vraagt zich af of die kriebels in zijn buik wel kloppen.  Mag hij die wel voelen als een andere jongen naar hem lacht. Is verliefd zijn, zo moeilijk?
Aan de hand van drie bepalende ontmoetingen in zijn jeugd, komt Wobie steeds meer over zichzelf te weten.

Wobie worstelt maar door en praat  hier niet echt met iemand over. Het is een lange en eenzame weg.
Wobie heeft veel vriendinnen die hem steunen en naar hem luisteren. Verder is hij eenzaam in zijn gevoel.

Steeds meer gaat hij beseffen dat hij anders is dan zijn broers. Maar wat is anders? Moet je niet gewoon jezelf zijn?
Uiteindelijk komt hij dichter bij zichzelf. Hij vertelt het zijn ouders en broers en er valt een last van zijn schouders. Voor zijn familie is het geen nieuws.
Zijn ouders en broers waren en zijn nog steeds trots op hem.

Ik vond Confettiregen in een woord prachtig. Splinter kan speelt  met woorden. Het is soms grappig. Maar er schuilt veel verdriet achter die mooie woorden.
Alle mensen moeten dit lezen, zeker jonge mensen die twijfelen over hun seksuele voorkeur. Luister naar de wijze woorden van Marc-Marie. Ik ben stil, heel stil.

Marc-Marie Huijbregts over het boek Confettiregen over de coming out van Splinter Chabot

Over de auteur Splinter Chabot

Splinter Chabot is programmamaker, politieke junkie en rasoptimist. David Bowie en Prince zijn zijn voorbeelden; vrijgevochten individuen die voor Splinter het leven lieten dansen. Splinter is onder andere bekend van het programma SPLINTER, in de politiek en als tafelheer bij DWDD.

Informatie boek

  • Titel      Confetiregen
  • Auteur  Splinter Chabot
  • ISBN   9789000370634
  • Uitgeverij Spectrum

Geef een reactie