De diva, Michelle Marly

De diva is geschreven door Michelle Marly

La Divina ‘de goddelijke’
Het bewogen liefdesverhaal van de meest beroemde operazangeres

Maria Callas staat bekend als grootste operazangeres van haar tijd. Ze heeft een speciaal stembereik en brengt iedereen in vervoering. Haar stem vraagt veel van haar.
Ondanks alle roem verschijnen er wolken voor de zon. Voor Maria Callas was het een vermoeiende zomer geweest. De optredens hadden haar gesloopt, en ze had ook veel sociale verplichtingen.

Iedereen is op zoek naar liefde. Dan ontmoet ze de Griekse reder en miljonair Aristoteles Onassis ze ontmoeten elkaar In 1957 voor het eerst in Venetië. Hij is de eerste die haar zag los van haar stem. Maria zonder la Callas. Maria hield van deze man, ze dacht voor altijd. Hij was een meter vijf en zestig, maar zijn uitstaling was groot. Maria kon zich niet verzetten tegen zijn aantrekkingskracht. Helaas in 1969 eindigt de relatie wanneer Onassis een ander icoon uit die tijd ontmoet: Jackie Kennedy.

Michelle Marly heeft met De Diva geen biografie geschreven. Het boek leest als een roman. Het is waargebeurd en Michelle neemt je mee naar een bepaalde periode uit het leven Maria Callas. En de en de auteur behandelt de periode van 1957 tot 1969, het jaar na de breuk met Onassis.

Het leven van Maria Callas is niet altijd rozengeur en maneschijn. Donkere wolken verschijnen haar roemrijke carrière die geteisterd wordt door stemproblemen. Ook haar privéleven loopt niet altijd op rolletjes. Wil je weten hoe alles gaat? Lees het allemaal in dit prachtige boek.

Ik vind De Diva erg mooi. Michelle schrijft met een vlotte pen. Het boek leest lekker. Een echte aanrader.

Meer over Michelle Marly

Michelle Marly is het pseudoniem van een Duitse bestsellerauteur die opgroeide in de film- en muziekwereld. Na vele jaren in Parijs te hebben gewoond, pendelt ze inmiddels met man en hond tussen Berlijn en München. Door haar moeder, een bekend mannequin in de jaren vijftig, was ze al vroeg kind aan huis in de haute couture. Haar passie: parfums en hun ontstaansgeschiedenis. Daarvoor deed ze overal research, van Italiaanse kloosterparfumerieën tot de historische parfumfabrieken in Grasse in Zuid-Frankrijk. En uiteraard draagt ze zelf Chanel No5.

Informatie:

Titel                 De Diva
Auteur            Michelle Marly
ISBN                9789493095403
Uitgeverij      Brandt

Geef een reactie