De Mythe over Paul McCartney is dood

Paul McCartney in 2018
Paul McCartney in 2018

Ik ben niet echt opgegroeid met The Beatles net iets te jong was ik nog toen The Beatles hun grootste successen vierden. Toch raakte ik jaren later onder de indruk en gebiologeerd door hun muziek en wel door een radioprogramma van Theo Stokkink. Diep in de nacht vertelde KRO-discjockey Theo Stokkink in het programma Walhalla het verhaal over de dood van Beatle Paul McCartney.

Ademloos volgde ik het verhaal op de radio over de dood van Paul McCartney. Paul McCartney zou in april 1966 door een verkeersongeluk om het leven zijn gekomen. Hij zou te veel naar Rita hebben gekeken, later maakte de Beatles Lovely Rita. “When I cought a glimps of Rita.” Paul keek niet naar de weg, maar naar Rita. Hierdoor kreeg hij een ongeluk, waardoor hij overleed. De overige Beatles zouden Paul vervangen hebben door William Campbell, een Canadees.

In het programma komen tal aanwijzingen voor die zouden moeten aangeven dat Paul ook echt dood is. De overige Beatles zouden zijn dood niet helemaal stil hebben kunnen houden. Zo hoor je na Strawberry Fields Forever John Lennon zingen “I Buried Paul”. Ook in het lied A day in the Life bevat een groot aantal aanwijzingen. “He blew his mind out in a car, he didn’t notice that the light had changed”. Paul stierf in de auto, direct na het ongeluk. Hij had namelijk niet gezien dat het verkeerslicht op rood was gegaan.

The Analogues spelen live A day in the life

Maar niet alleen in hun teksten uiten de Beatles het verdriet om de dood van Paul McCartney ook op de elpeehoezen zijn een groot aantal vingerwijzingen te vinden. Als je kijkt naar de bekende hoes van Abbey Road, een straat in Londen vlak bij de EMI-studio’s, het platenlabel van de Beatles. De Beatles lopen op het zebrapad. Veel mensen maken foto’s terwijl ze ook over dit zebrapad lopen. Maar bij de Beatles is er meer aan de hand. Allemaal lopen ze op schoenen, behalve Paul, die loopt op blote voeten. In veel landen worden de doden met blote voeten begraven. Op de achtergrond staat een Volkswagens met als kenteken, 28 If. 28 is de leeftijd die Paul zou hebben als (IF) hij had geleefd op de datum van het uitkomen van dit album. In ieder uitzending van Walhalla kwam Theo Stokkink met nieuwe aanwijzingen.

Ook op de hoes van Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band zijn aanwijzingen te vinden. Een grote groep mensen staat bij een graf. Op het graf ligt een gitaar voor een linkshandige speler. Paul McCartney was de gitarist van de Beatles en is linkshandig. Rechts op de platenhoes is een pop te zien. Deze heeft een autootje in haar hand. Een witte Austin Martin. Dat is dezelfde auto waarmee Paul McCartney een ongeluk mee gehad zou hebben. Sommige mensen zeggen zelfs dat er op de voorruit van de speelgoedauto bloed zit.

Volgens sommige stelt de pop Jane Asher voor. Zij was de vriendin van Paul op het moment dat hij zou zijn omgekomen. Voor haar zwijgen zou ze veel geld hebben gekregen.

En bij het laatste Live 8 concert in de zomer van 2005 toen Paul McCartney samen met Bono het concert opende kwamen er drie verklede Beatles op als Sergeant Pepper Lonely Hearts Club Band. Waarom niet gewoon vier? De vierde kwam wat later.

Op dit deel van de video is de opkomst niet te zien .

Het blijft lang stil maar in 2010 komt er een film uit met de titel: Paul McCartney Really Is Dead, het laatste testament van George Harrison. Een op die van George gelijkende stem vertelt een schokkend verhaal: Paul McCartney is in november 1966 door een auto-ongeluk om het leven gekomen en vervangen door een dubbelganger.
De Britse geheime dienst MI5 heeft de Beatles verzocht om de dood van Paul stil te houden, dit om een massale zelfmoord van de fans te voorkomen.
Een op die van George gelijkende stem vertelt ook dat John Lennon vermoord is omdat John Lennon dreigde om ‘Paul McCartney’ als een bedrieger bekend te maken.

Of het een mythe is of een zeer goede publiciteitsstunt, wie zal het zeggen. Ook nu op internet duiken sites op met deze aanwijzingen. Vast staat dat ene Sir Paul McCartney nog steeds muziek maakt en Beatles-songs zingt op zijn tournees.

Geef een reactie