De reis van Leloo, Nathalie de Jongh

Nathalie de Jongh is de auteur van De reis van Leloo

Het verhaal van Leloo is een hedendaags sprookje. Leloo was geboren om een heldin te zijn. Maar in de donkere stad waar ze woonde was alles somber. Er waren geen helden of heldinnen.
Leloo woont in een stad waar het altijd donker is. Leloo vraagt zich waar de zon is. Ze droomt vaak over een zonnig, groen eiland. Er moeten volgens haar plaatsen bestaan waar het wel licht is. Maar hier in het grauwe gebied van de Lichtfabriek. Kon ze met niemand over dat vermoeden praten.

En dan is daar vlinder Toni. De vlinder helpt haar. verder. Leloo reist vanuit het donker naar het licht.
Ze ontsnappen en beginnen aan een avontuur dat alles voorgoed zal veranderen. Leloo leert tijdens de reis dat ze op zichzelf kan vertrouwen. Voor Leloo krijgen de mooie momenten extra glans.

De reis van Leloo is het eerste deel van een reeks over heldin Leloo.
Ik vind het een erg mooi boek.
Op de achterkant van de boek staat voor kinderen vanaf jaar. Ik denk dat dit een beetje jong is. Maar de illustraties helpen wel denk ik. Lezen en kijken. Het is  een magisch sprookje.

Over de auteur Nathalie de Jongh

Nathalie de Jongh   (1986) houdt ervan om mensen met mooie woorden een portie geluk te geven. Ze richtte in 2017 Kleine Keizerin op, haar Verhalenbureau waarmee ze gepersonaliseerde Geschenksprookjes en liefdevolle Wensbrieven op de wereld loslaat.

Over de illustrator Mathieu Pelhate

Matthieu Pelhate (1991) is illustrator en daarnaast componist en gitarist bij de rockband Bad Fox. Hij volgt de tweejarige opleiding Stripauteur/Illustrator bij Syntra in Brugge en nam lessen bij Bert Van Overmeir, Hans Dijckmans, Mario Boon en Jan Bosschaert.

Lees hier meer over Nathalie en Matthieu.

Informatie boek

  • Titel                    De reis van Leloo
  • Auteur               Nathalie De Jongh
  • Illustraties       Matthieu Pelhate
  • ISBN                   9789493111264
  • Uitgeverij         Beefcake Publishing

Geef een reactie