De verovering van Vlaanderen, Stefan Popa

De verovering van Vlaanderen is geschreven door Stefan Popa

Eerder las ik van Stefan Popa, Verdwenen grenzen en A27, beide boeken hebben een diepe indruk op mij gemaakt. Ik keek uit naar De verovering van Vlaanderen. Stefan is een groot talent en ook dit boek is een juweeltje.

De verovering van Vlaanderen verhaalt over Alco van Puffelen, een Amsterdams rijkeluiskind dat volgens zijn vader nooit goed genoeg zijn best doet. Maar waarom zou hij ook?

Alco van Puffelen  is een Amsterdams rijkeluiskind, maar zijn vader is nooit tevreden. Hij vindt dat Alco beter zijn best moet doen. Tussen het voor- en het hoofdgerecht van een lunch met zijn vader in het Amstel hotel brandt er iets door in zijn hoofd. En hup, weg is Alco. Op weg naar de zuiderburen. Hij treedt in de voetsporen van zijn heroïsche voorvader die stierf tijdens het beleg van Antwerpen. Hij wil de wereld verbeteren. Er kan niets misgaan. Toch? Hij wordt immers  gesteund door Stan, een goedaardige Congolees met dwerggroei. Dan moet alles toch wel goed gaan. Nou dat hoopt hij dan maar. Tijdens hun tocht ontmoeten ze kleurrijke personages en komen ze in bijzondere situaties terecht. En altijd weergalmt de vraag: wie is er nu eigenlijk de idioot, Alco of de wereld?

Stefan kan toveren met woorden. Hij heeft me laten lachen en soms viel er een traantje op het papier. Er is veel informatie op mij af gekomen. Ik ga dit juweeltje nog een keer lezen.

Over de auteur Stefan Popa

Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half Nederlandse en half Roemeense afkomst. Eerder schreef hij korte verhalen die overal, maar ook nergens werden gepubliceerd. Hij woont en werkt in Baarn. Verdwenen grenzen is zijn debuut. A27 is zijn tweede en De verovering van Vlaanderen zijn laatste roman.

Lees hier meer over Stefan Popa

Informatie over het boek

  • Titel              De verovering van Vlaanderen
  • Auteur          Stefan Popa
  • ISBN             9789460688058
  • Uitgeverij     Marmer

Geef een reactie