Door jouw ogen, Peter Høeg

Door jouw ogen, Peter Høeg
Door jouw ogen is geschreven door Peter Høeg

Peter de vriend van Simon heeft een zelfmoordpoging gedaan. Simon brengt een bezoek aan de kliniek in Århus. Hij hoopt dat ze Peter daar kunnen helpen.
Het blijkt dat Peter en de directrice, Lisa Skærsgaard, samen op de kleuterschool zaten.
Lisa heeft na een verkeersongeluk haar geheugen verloren. In de kliniek doet ze onderzoek naar contact tussen mensen en ontwikkelde daarvoor een revolutionaire vorm van hersenscanning.

Peter en Lisa herbeleven ze hoe ze als kind al wegen vonden om het bewustzijn binnen te treden. Een onderneming die Lisa op grotere en veel riskantere schaal voortzet.
Tijdens de behandeling treedt Simon samen met Lisa op een zeer bijzondere wijze in het bewustzijn van Peter. Ze ervaren belevenissen uit hun vroegste jeugd toen ze het met z’n drietjes een erg goed band hadden.
Zelfs toen hadden de drie vrienden een manier gevonden om zich te bewegen in het bewustzijn van de ander.
Maar wat is de prijs die we betalen voor een reis naar ons binnenste? Wat is de prijs die we betalen als de muren die we om onszelf hebben opgetrokken wegvallen? Hoe ver durven we te gaan?

Door jouw ogen is een prachtig boek. Vriendschap en liefde spelen een grote rol. En de vraag wat het betekent om onszelf en elkaar daadwerkelijk te leren kennen.
De taal is prachtig, Peter kan toveren met woorden. Een juweeltje.

Over de schrijver Peter Høeg

Peter Høeg (Kopenhagen, 1957) brak in 1994 door met de internationale bestseller Smilla’s gevoel voor sneeuw. Bij Meulenhoff verschenen onder meer De kinderen van de olifantenhoeders en De stilte en het meisje. Zijn werk is verschenen in drieëndertig landen.

Informatie boek:

  • Titel                   Door jouw ogen
  • Auteur            Peter Høeg
  • ISBN               9789029093408
  • Uitgeverij     Meulenhoff

Geef een reactie