Engel zonder Vleugels, Martyn van Beek

Engel zonder vleugels
Engel zonder vleugels geschreven door Martyn van Beek

In de naam der Koning mag ik mijn kind niet zien.

Er zijn bepaalde rechten, die je in het leven vanzelfsprekend beschouwt. Daar ga je pas aan over nadenken. Als die je ontnomen worden. Het belangrijkste recht dat ik kan bedenken, is het recht om je eigen kind op te voeden naar de normen en waarden van jou en je partner. Helaas is dit recht niet voor Rob en Janneke weggelegd. Dit recht wordt de ouders ontnomen.

Inhoud boek

Rob en Janneke denken dat ze het goed voor elkaar hebben. Ze hebben allebei een leuke baan. Ze krijgen een zoontje en noemen hem Mark.
Maar kort na zijn geboorte wordt hij door Bureau Jeugdzorg uit huis geplaatst. Alles lijkt te berusten op een misverstand maar Rob en Janneke staan machteloos.
Dit is onterecht. De ouders weten zich geen raad. Allebei gaan ze anders met hun verdriet om.  Janneke is wanhopig.

Rob is helemaal de weg kwijt en wil het recht in eigen handen nemen. De grote vraag is of dit wel verstandig is. Hij is wanhopig en ontvoert de dochter van de verantwoordelijke medewerkster bij jeugdzorg. Rob laat haar weten dat zij haar kind terug krijgt wanneer ze publiekelijk bekend maakt dat er onvergeeflijke fouten zijn gemaakt. Dat is nogal wat.

Het is een wonder. Carla Kruiswijk, voldoet aan zijn eisen. Het lijkt erop dat Mark weer terug kan komen. En misschien ook de kinderen van andere ouders.
Een schok van verontwaardiging gaat door Nederland. Rob denkt het mooi voor elkaar te hebben. Hij wil nu de dochter van Carla vrij laten. Helaas dit ziet er niet goed uit voor Rob. Want wat is er allemaal gebeurd? Lees het allemaal in de spannende boek.

De zinnen hebben ritme. De zinnen dansen over het papier, Zwevend ging ik mee. Lees dit spannende boek en geniet.

Over de auteur Martyn van Beek

Martyn van Beek (1975) woont in Waalwijk en schreef enkele goed ontvangen thrillers. Hij heeft in het verleden als pleegouder samengewerkt met Bureau Jeugdzorg. En hoewel fictie, zijn meerdere onderdelen van dit verhaal gebaseerd op eigen ervaringen, en aan hem toevertrouwde ervaringen van anderen.

Zijn speciaal voor audio geschreven serie Tweede Kans won in 2017 de Hebban Award voor Beste Luisterboek.

Informatie boek:

  • Titel               Engel zonder Vleugels
  • Auteur         Martyn van Beek
  • ISBN            9789086603824
  • Uitgeverij    Ellesy

Geef een reactie