Familieopstelling, Kluun

Familieopstelling, Kluun
Familieopstelling is geschreven door Kluun

Stijn van Diepen (Komt een vrouw bij de dokter) is terug: 55 jaar oud, maar niet veel wijzer. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de ware. Kluun zegt dat hij haar heeft gevonden. Maar ja, dat zegt hij zo vaak.
Hij wil in dit boek een ode aan zijn familie geven.
Natuurlijk kan ik niet de gevoelens weergeven van Kluun. Het is zijn leven. En wat is wijsheid? Hij loopt niet altijd binnen de lijntjes. Maar dat is Kluun.

Het is alweer achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen.
Stijn is nog steeds gek op vrouwen en gaat van feest naar feest. Op naar de vrouwen. Het zit hem niet mee in de liefde. Ook de zoveelste nieuwe liefde van Stijn blijkt niet de ware te zijn.

Stijn houdt ook veel van zijn moeder. Helaas wordt zijn moeder met Alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen. Zijn beste vriend Frenk heeft niet veel vertrouwen in hem. Die vindt zijn liefdesleven net een circustent.

Hij moet de 21e verjaardag van zijn dochter Luna, die eenentwintig wordt, organiseren. Een crisis lijkt onvermijdelijk. Kluun moet zichzelf eens goed in de spiegel aankijken. Wat is er toch aan de hand met hem? Zijn liefdesleven is een puinhoop?

In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert Stijn terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant, stuit hij op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen. Zal hij op zijn vijfenvijftigste zichzelf weten te vinden? En belangrijker nog: de liefde?

Kijk ook naar dit filmpje

Ik vind Familieopstelling een mooi boek. Kluun is eerlijk en recht voor z’n raap.
Kluun schrijft ook over zijn moeder die in een verzorgingstehuis zit. Hij doet dit met heel veel liefde. Een lach en een traan. De lach voor zijn turbulente seksleven Een traan om de verhalen van zijn moeder.

Meer informatie over Kluun

Kluun (1964) is schrijver van o.a. de bestsellers Komt een vrouw bij de dokter, De weduwnaar, Haantjes en DJ. Hij verkocht in Nederland al meer dan tweeënhalf miljoen boeken, zijn werk wordt in vijfentwintig talen uitgegeven.

Meer informatie over het boek

Titel            Familieopstelling
Auteur           Kluun
ISBN              9789048845286
Uitgeverij     Lebowski

Geef een reactie