Fly like an Eagle, Dutch Eagles

The Dutch Eagles
The Dutch Eagles

De eerste elpee die ik kreeg van the Eagles, Hotel California is mij heel dierbaar. Dus toen vorig jaar in het programmaboekje van het Chassé theater de Dutch Eagles met Fly like an eagle stonden besloten we op Valentijnsdag 2019 hun te bezoeken. We zaten vrij vooraan en konden alles goed zien. Leo Blokhuis vindt dat the Dutch Eagles zelfs de echte Eagles voorbij gaan.

Op het podium staat al een groot aantal gitaren zoals je van de echte Eagles gewend bent. De show begint met een opstijgend vliegtuig en het nummer Fly like an eagle, een nummer dat niet van The Eagles is maar van de Steve Miller band Maar dan komen al gauw de vele hits van de oorspronkelijke Eagles voorbij. Alle leden van de the Dutch Eagles nemen wel een lied voor hun rekening.

Verbazingwekkend hoe sommige nummers vrijwel klinken als de echte Eagles. Ze benaderen met hun zang de oorspronkelijke Eagles. Dennis Wind, zang en gitaar, lijkt met zijn stem veel op de drummer van the Eagles, Don Henly. Maar ook bassist Jaco van der Steen en gitarist Dennis Allaert overtuigen als leadzangers.  

The Dutch Eagles

Na de pauze wordt ook aandacht besteedt aan Joe Walsh, hij heeft ervoor gezorgd dat The Eagles meer een rocksound kregen. Ze mogen best wat meer uitleg geven bij de nummers van The Eagles.
Vooral drummer Andre Kemp heeft een hele kluif aan de drumpartijen van Don Henly. Don Henly heeft alles in zijn drumpartijen precies uitgerekend en dat moet Andre Kemp evenaren. Dat doet hij overigens voortreffelijk al vliegt wel een drumstick tijdens het concert uit zijn hand.

Maar de muziek en de vocalen zijn van hoge kwaliteit en de avond vloog voorbij.
Met als toegift Hotel California, Arto Boyadjian zet in met een schitterende gitaarsolo op de achtergrond verschijnt het welbekende Hotel, dan is het heerlijk achteruit zitten en genieten van Hotel California.

The Dutch Eagles met Lyin’Eyes

De Dutch Eagles spelen al zo’n 13 jaar samen maar het plezier in het samen spelen is te zien. Verschillende malen krijgen ze de zaal mee. Wij hebben genoten van The Dutch Eagles die een geweldige show neerzetten.

The Dutch Eagles zijn:

  • Arto Boyadjian – gitaar en zang
  • Dennis Allaert – gitaar, percussie en zang
  • Jaco van der Steen –  bas en zang
  • Ruben van Mastrigt – keyboard, zang en mondharmonica
  • André Kemp – drums en zang
  • Dennis Wind – gitaar en zang
Bestel online

Geef een reactie