Generaal zonder leger, Özcan Akyol

Generaal zonder leger, Özcan Akyol
Boekenweekessay van 2020 door Özcan Akyol, Generaal zonder leger

Ik zag Eus in De Wereld Draait Door. Ik genoot van dit gesprek.

Eus sprak ferme taal en wond er geen doekjes om. Kijk, luister en oordeel zelf. Zijn Boekenweekessay had bijna niet in de winkel gelegen. Ik ben blij dat het boek er wel ligt.

Waar zijn ze toch gebleven, de rebellen en dwarsdenkers onder de schrijvers? Dat wil schrijver en columnist Özcan Akyol weten. Ooit raakte hij betoverd door de literatuur dankzij schrijvers die met hun polemische stijl aandacht vestigden op hun werk én iets teweegbrachten in de maatschappij.

Özcan Akyol zet de lezer met zijn boek, Generaal zonder leger aan het denken.

Natuurlijk hoef je het niet met alles eens te zijn. Eus heeft wel iets bereikt met  dit boek.  Hij laat je dingen van een andere kant bekijken. En er wordt over gepraat.

Het is jammer dat er niet veel mensen meer zijn die lezen. Of dit aan de boekwinkels of aan de lezers zelf ligt? Ik weet het niet.

Mensen zijn ook met andere dingen bezig dan lezen denk ik. Ze zitten meer op Internet en op Facebook. Ik kruip wel gaar weg in een boek. Het hangt van mijn stemming af wat ik lees.

Soms zijn er boeken die heel veel aandacht krijgen al worden die door ‘de literaire’ wereld gezien, als niet lezen. Mensen moeten denk ik lezen wat ze zélf leuk vinden.

 Ik lees wat ik wil.  Ik denk wel dat auteurs die nog onbekend zijn meer aandacht moeten krijgen.  Geniet van lezen en bepaal zelf welk boek je koopt.

Generaal zonder leger is Een fantastisch boek. Eus komt uit voor zijn mening en dat siert hem. Een echte rebel.

Over de schrijver Özcan Akyol

Özcan Akyol is columnist (Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids en Helden). Hij is televisie- en radiomaker (De neven van Eus, Onze man in Deventer, Sterren op het Doek). Maar bovenal is Özcan Akyol schrijver van twee heftige, spraakmakende en geweldige romans: Eus en Turist, en van het Boekenweekessay 2020, Generaal zonder leger.

Informatie over het boek:

Titel                Generaal zonder leger
Auteur            Özcan Akyol
ISBN                9789059655171
Uitgeverij      Cpnb

Geef een reactie