Het jaar van de slang, Hugo Luijten

Het jaar van de slang, Hugo Luijten
Het jaar van de slang is geschreven door Hugo Luijten

Het kwaad kruipt waar het niet gaan kan……

Wanneer milieuactivisme in moord overslaat…
WE DOEN HET ALLEMAAL.
WE ZIJN ALLEMAAL SCHULDIG.
WE ZIJN ALLEMAAL IN GEVAAR.

Stef Cools speelt de hoofdrol in dit bijzondere spannende boek. Stef heeft de leiding over het team.
Hij heeft een duidelijke mening en gebruikt graag scheldwoorden. Maar zijn werk is alles voor hem en Stef heeft een grote dosis humor. Hij laat je regelmatig lachen en dat verzacht zijn gevloek..

Stef lust graag een drankje of twee…. Dat maakt zijn tong nog wat losser.
Tijdens een heftige klimaatactie worden Stef Cools en zijn team halsoverkop opgeroepen voor een verdacht overlijden op de leegstaande site van de voormalige autofabriek van General Motors in Antwerpen.

Een man lijkt gestikt door de hitte in zijn eigen auto. Maar soms zijn de zaken anders dan ze lijken. Er duikt nog een lijk op, dus wat is hier aan de hand? Dat is aan Stef en zijn team om dat uit te zoeken. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen een aantal lugubere moorden en de huidige klimaatacties
Hugo maakt het verhaal niet alleen spannend maar heeft ook humor in zijn pen. Soms gaat dit samen met een tikkeltje sarcasme.


Een slang kronkelt en dat doet het verhaal ook met zijn verhaallijnen. Dit stoort niet want Hugo schrijft lekker vlot en neemt je gewoon mee met zijn sprankelende woorden.
Hugo zet je iedere keer op een ander been. Het is net een puzzel. Iedere keer als ik dacht, dát is het. Komt Hugo toch weer met iets anders voor de dag.
Een boek om in weg te duiken. Wil jij weten hoe het allemaal afloopt, ga dan snel lezen in dit spannende boek.

Ik vind Het jaar van de slang, in een woord fantastisch. Hugo kan toveren met woorden. Zijn zinnen zingen. Spanning, humor en natuurlijk als historicus speelt historie ook een rol in de boek.
Het is een pareltje.

Meer over Hugo Luijten

Hugo Luijten (1969) is historicus en schrijver en woont in Antwerpen. Naast romans schrijft hij regelmatig columns en artikelen voor kranten, vakbladen, online magazines en radioprogramma’s.

Lees hier meer over Hugo en zijn andere boeken.

Het jaar van de slang door Hugo Luijten

Informatie over het boek

  • Titel             Het jaar van de slang
  • Auteur        Hugo Luijten
  • ISBN            9789401466189
  • Uitgeverij  Lannoo

Geef een reactie