Houd afstand, raak me aan, Paul Verhaeghe

Houd afstand, raak me aan, Paul Verhaeghe
Houd afstand, raak me aan is geschreven door Paul Verhaeghe

De wereld staat op z’n kop. De coronacrisis raakt iedereen en we moeten ons allemaal aanpassen aan een samenleving die we nog niet kenden. Dit brengt een onvermijdelijk besef met zich mee: de ongebreidelde groei waar we eeuwenlang naar streefden is niet langer verdedigbaar.

Als baby en peuter worden wij vaak geknuffeld en gestreeld. Als kind zoeken we elkaar op. Stoeien, vastpakken en weglopen ( ‘Pak me dan, als je kan’).
Is het aanraken en knuffelen verleden tijd?
Of is het niet alleen maar kommer en kwel wat ons treft in de Coronacrisis. De wereld krijgt economisch zware klappen en sociaal staan we onder druk. Bezoekjes, theater, winkelen, film het is opletten.
Toch kan dit zorgen voor een transitie die goed is voor ons allemaal. Sterker, we kunnen hier zelfs beter uitkomen betoogt Paul Verhaeghe in zijn essay
Houd afstand Raak me aan.

Paul Verhaeghe denkt dat we deze crisis moeten aangrijpen om ingrijpend andere keuzes te gaan maken.
Hoe gaat het verder met onze economie? Wat willen we verder met elkaar en met het milieu?
Allemaal zaken die worden besproken door Paul. Hoe moeten we straks omgaan met het ‘nieuwe normaal’. Worden mensen niet eenzaam en kunnen we het wel volhouden om niet te worden aangeraakt.

Als geen ander is Paul Verhaeghe in staat om de maatschappij en het individu met elkaar in verband te brengen. Hij toont wat we weten, wat we moeten vrezen, waarop we kunnen hopen en wat we kunnen doen. Zijn boodschap is hoopvol: we kunnen hier beter uitkomen.

Luister naar dit boeiende gesprek.

Ik vind Houd afstand raak me aan, een boeiend boek. Stof om over na te denken. Paul kan duidelijk vertellen. Een aanrader.

Meer over de auteur Paul Verhaeghe

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Met Liefde in tijden van eenzaamheid (1998) brak hij door naar een algemeen en internationaal publiek. Het einde van de psychotherapie (2009), Identiteit (2012), Autoriteit (2015) en Intimiteit (2018) bereikten eveneens een groot internationaal lezerspubliek. In de pamflettenreeks Nieuw Licht publiceerde hij Over normaliteit en andere afwijkingen (2019).

Informatie over het boek:

Titel                 Houd afstand, raak me aan
Auteur Paul Verhaeghe
ISBN             9789403117515
Uitgeverij    De Bezige Bij

Geef een reactie