Juf Braaksel en de magische ring, Carry Slee

Juf Braaksel en de magische ring door Carry Slee

Lotte en Stijn zijn vrienden. Ze zitten op een fijne school met leuke vrienden. Ze boffen met juf Evi, die is lief.

Alles lijkt goed te gaan. Maar dan komt er een enge juf. Ze heet Brakel, maar de kinderen worden misselijk en boos als ze aan haar denken. Dus ze wordt al snel juf Braaksel genoemd.

Alles wat Evi en de kinderen leuk vinden, helpt mevrouw Braaksel weer om zeep.

Verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft.

Lotte is een leuk meisje en is blij dat haar moeder gelukkig is met haar nieuwe vriend. De vader van Lotte is dood. Gelukkig kan Lotte het goed vinden met deze man. Maar schijn bedriegt. Lotte kan er met niemand over praten. Ze ziet dat haar moeder gelukkig is, en houdt haar mond.

Lotte heeft een hond, Max en ze is dol op haar trouwe viervoeter, ze heeft alles voor hem over. Maar soms weet ze het niet.

Ze heeft dus een geheim. Stijn weet ook iets, maar ook hij kan het aan niemand  vertellen.

Toch kunnen de geheimen nog wel handig zijn. Gelukkig vertellen Lotte en Stijn op tijd wat er aan de hand is. Want er gebeuren vreemde dingen en nu kunnen ze elkaar helpen. Het is allemaal erg spannend.

Wil je weten wat er allemaal aan de hand is lees dan dit prachtige boek.

Ik vind Juf Braaksel en de magische ring erg leuk. Carry kan beeldend schrijven. Ze neemt je mee in haar verhaal. De illustraties zijn in een woord prachtig. Een juweeltje voor de kinderen.

Over de auteur Carry Slee

Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte ze een aantal jaren als lerares Drama in het voortgezet onderwijs. In 1988 debuteerde ze in het kindertijdschrift Bobo met verhalen over Keetje Karnemelk. Haar eerst boek, Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989. Daarna volgden algauw meer jeugdboeken. In 1999 schreef Carry het Kinderboekenweekgeschenk Bikkels.

Informatie

  • Titel                    Juf Braaksel
  • Auteur               Carry Slee   
  • Illustraties      Iris Boter
  • ISBN                  9789048843299
  • Uitgeverij       Carry Slee
Bestel online

Geef een reactie