Kastanjehoeve. Tommie Niessen en Loes Wouterson

Kastanjehove is geschreven door Tommie Niessen en Loes Wouterson

Humoristische roman over een jonge verpleger

Kastanjehove is een heerlijke, ontroerende en humoristische roman over de zorg, gebaseerd op de ervaringen van Tommie Niessen en geschreven door Loes Wouterson.’

In Kastanjehove weet de negentienjarige Thomas niet goed wat hij wil met zijn leven. Hij is al met drie opleidingen gestopt. Op advies van zijn moeder is hij nu begonnen aan een opleiding in de zorg. Zijn eerste stage is hij goed doorgekomen, maar zijn tweede stage in een verpleeghuis blijkt een stuk pittiger…

Thomas komt er zelf wel achter hoe het om in de zorg te werken. Strakke roosters, collega’s die door de werkdruk vermoeid raken. Eigenzinnige bewoners en regeltjes die vreemd zijn. Maar dat is nog niet alles.
Want naast de gebruikelijke drukte in verpleeghuis Kastanjehove staat er iets op de planning wat een enorme impact zal hebben op de bewoners: een verbouwing. Meningsverschillen tussen collega’s, de bewoners en de directie van Kastanjehove leiden tot veel onrust en onzekerheid.
Thomas vindt het allemaal moeilijk. Het is voor hem allemaal al lastig om te begrijpen wat er gebeurt in de zorg.
Laat staan wat er nu gaat veranderen in Kastanjehoeve. Maar hoe langer hij er werkt, hoe meer grip hij erop krijgt, en Thomas krijgt steeds meer plezier in zijn werk.
Thomas hoopt dat hij iets heeft gevonden, wat goed bij hem past.
Samen met de bewoners borrelt er een strijdplan op. Kan hij dit ook ten uitvoer brengen?
Lees het allemaal in de mooie boek.

Ik heb erg genoten van Kastanjehoeve.Het verhaal is heel beeldend geschreven. Het neemt je mee inde wereld van de zorg. Een aanrader.

Tommie Niessen

Tommie Niessen (1991) werkt als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. Op zijn weblog Tommieindezorg.nl schrijft hij op een open en positieve manier over zijn ervaringen. Ook maakt hij filmpjes met zijn clienten en heeft hij een eigen podcast. In 2018 verscheen zijn boek Tommie in de zorg.

Loes Wouterson

Loes Wouterson is actrice en schrijfster. Ze studeerde af aan de Arnhemse Toneelschool (thans ArteZ), studeerde enkele jaren Creatieve Therapie en volgde HBO Bedrijfspsychologie. Ze speelde in theater, films en televisieseries. In 1991 won ze een Gouden Kalf voor Beste Actrice.

Informatie:

Titel             Kastanjehoeve
Auteur        Tommie Niessen en Loes Wouterson
ISBN            9789026352102
Uitgeverij   Ambo/Anthos

Geef een reactie