Lulu in Leiden, Dorian D’Oliveira

Lulu in Leiden geschreven door Dorian D’Oliveira

Ben ik verliefd geraakt aan de liefde? Deze vraag over viel me terwijl ik de wekker uitzette. Het valt niet te ontkennen dat ik sinds mijn puberteit de voorkeur geef aan leven in verbeelding. Stilaan werd liefde voor mij het summum van verbeelding, ook al sprak mijn moeder vroeger van een ziekelijke verdwazing.

Dit is nog maar het begin.

Dorian neemt je daarna mee in zijn prachtige  verhaal.

Katinka is een jonge vrouw met een duister verleden. Ze is een slimme dame met een goede opleiding. Bovendien is ze ook nog eens mooi.

Toch slaagt ze er niet in een carrière als actrice en model op te bouwen. Katinka vindt dit niet leuk, toch gaat ze verder. Katinka psychologie te gaan studeren. Op deze manier hoopt ze toch iets van haar leven te maken.

Als dit mooie verhaal begint is ze inmiddels afgestudeerd en werkzaam als therapeute.

De mooie dame is getrouwd met Florentijn, een succesvolle zakenman.  Aan haar broer vertelt ze dat haar broer lijdt aan het syndroom van Asperger.  Maar aan de andere kant ontkent ze het ook weer. dan is er dat etentje met een bevriend echtpaar. Ze zijn  in de binnenstad van Leiden. In de relaties van de bevriende stellen zijn problemen en dat is zeer duidelijk.

De man van Katinka steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Over allerlei actuele onderwerpen heeft hij wel iets te zeggen. Zeker over mensen die uit een ander land komen.

Vreemd toch dat ze allemaal hun geld verdienen met het bijstaan van vluchtelingen.

Al bij al wordt de sfeer er niet beter op. De vrouwen proberen hun best te doen om ruzie te voorkomen.

Het zijn jaloerse dames en ze spelen hun spelletjes niet altijd lief. Ondanks dat zijn ze goede vriendinnen.

De avond gaat verder en gelukkig blijkt alles mee te vallen. Zoals zo vaak, is alles anders dan het leek.

Ik vind  Lulu in Leiden in een woord prachtig. Dorian kan erg beeldend schrijven en neemt je mee in het verhaal. Dit moet je gaan lezen.

Over de auteur Dorian D’Oliveira

Dorian D’Oliveira studeerde geschiedenis en wijsbegeerte in Leiden en Amsterdam. Vervolgens voltooide hij in hoog temp de opleiding Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland. Momenteel schrijft hij een proefschrift over feitenvorming in de wetenschap. Voordien was hij werkzaam bij een filmbedrijf, tevens verdiende hij enige tijd zijn salaris als dagbladjournalist. Meer wetenswaardigheden over deze intrigerende persoonlijkheid staat op de site van Dorian.      

Informatie boek:

  • Titel                      Lulu in Leiden
  • Auteur                Dorian D’Oliveira
  • ISBN                   9789463388320
  • Uitgeverij         Aspekt

Geef een reactie