Moord op school, Rom Molemaker

Moord op school, Rom Molemaker
Moord op school door Rom Molemaker

Op de school van Jorick wordt een moord gepleegd. Hij is nieuwsgierig en gaat kijken. Dat is stom van hem om naar de plaats delict te gaan. Nog dommer is dat hij iets ziet liggen en dat in zijn broekzak stopt. Maar het ging zo snel en iedereen was in paniek.

Hiermee heeft hij zich in de nesten gewerkt. Hij belemmert hiermee het onderzoek. Hij heeft de dood nog nooit van zo dichtbij gezien. Hij kan het beeld van de dode man niet van zich afzetten. Jorick vindt Savanne een leuk meisje. Hij is dan ook verbaasd als zij toenadering zoekt. Ze is een mooi meisje en alle jongens zijn gek op haar.  Hij is maar een eenvoudige jongeman. Waarom kiest ze voor hem? Isa is al heel lang zijn vriendin. Ze kennen elkaar zó goed. Toch kan hij zijn ogen niet van Savanne afhouden. Isa weet ook niet wat ze moet doen. Later ziet Jorick wel dat er meer aan de hand is. Ook Savanne, is bij iets betrokken. Maar wat is er aan de hand? Worden Isa en Jorick weer vrienden?

Ik vind Moord op school erg goed geschreven. Het kan altijd op iedere school gebeuren. Jongeren kunnen samen dit boek lezen en erover praten. Rom heeft zich ook goed verplaatst in de belevingswereld van jongeren. Een aanrader voor jongeren, maar ook voor volwassen mensen.

Over de auteur Rom Molemaker

Rom Molemaker (Harderwijk, 31 oktober 1945) is een Nederlands jeugdschrijver.  Sinds 1998 is hij fulltime schrijver. Zijn eerste boek was Olaf de Polaf. In zijn boeken gebruikt hij vooral locaties die hij goed kent of waar hij ooit geweest is Hij schreef tot nu toe 27 kinder- en jeugdboeken en 1 literaire thriller. Verhalen, daar gaat het hem om. Hij ontving in 2004 de Debuutprijs Jonge Jury.

Informatie

  • Titel           Moord op school
  • Auteur       Rom Molemaker
  • ISBN           9789025112875
  • Uitgeverij Holland
Bestel online

Geef een reactie