Over ons

Bloginformatie over het boekenblog Blije boekenwurm

Deze website komt niet zomaar uit de lucht vallen, het heeft een lange voorgeschiedenis. In 1998 begonnen we voorzichtig met deze website, boekenblogs bestonden nog niet maar omdat we allebei zoveel van lezen hielden, kwam er een voorloper van het boekenblog. In 2003 besloten we te beginnen onder een eigen domeinnaam, Boekenwurm en Pleeg. Onze hobby liep wat uit de hand. Als snel ontstond het boekenblog Boekenwurm en Pleeg en in 2013 vierden we zelfs ons tienjarig bestaan. In die tijd veranderde er veel, de sociale media kwamen erbij en ook daar zijn we op te vinden. Alle boeken worden door ons ook daadwerkelijk gelezen. Daarom spreken we op ons boekenblog ook liever over besprekingen dan over recensies, maar dat wil niet zeggen dat we niet kritisch lezen. We maken een selectie van de boeken die we gaan lezen, helaas kan dit betekenen dat u sommige boeken hier niet vindt.

 

Boekenwurm en Pleeg was een lange domeinnaam en zo komen we tot het besluit dat we deze veranderen in Blije Boekenwurm in 2015.

 

De boekenbloggers

Ik ben Anja Schüller en kwam met voorstel om dit boekenblog de naam, Blije Boekenwurm, te geven. Ik ben vaak vrolijk. Dus wat is er dan leuker dan het boekenblog  Blije Boekenwurm te noemen.

Ik werk met veel plezier aan jeugdboeken, kinderboeken, thrillers, literatuur en boeken die met zorg te maken hebben. Omdat ik vanwege mijn gezondheid veel aan huis ben gebonden is dit erg leuk werk om te doen.

Ik heb aan het weekblad Margriet een interview gegeven,. Daar kun je meer over mijn ziekte lezen.

We draaien dus al heel wat jaartjes mee op dit nu zo gewone medium, internet. Onze hobby liep uit de hand.

Eric werkt meer achter de schermen aan de site maar hij schrijft ook mee aan dit boekenblog maar hij zorgt meer voor de vormgeving van de site.

In 1996 kwam Eric in aanraking met het internet. Hij werkte mee aan een van de eerste sites voor verpleegkundigen en verzorgenden. Eric heeft een tijdlang voor deze internetsite gewerkt en het nieuws vergaard over de zorg. Hij verzorgde ook de nieuwsbrief voor deze internetsite, het was de eerste  nieuwsbrief voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Eric heeft onder andere meegewerkt aan het boekje “Internetadressen voor verpleegkundigen en verzorgenden” wat in november 1999 is uitgegeven door het Landelijk Centrum Verpleging en Verzorging, later opgegaan in de V&VN. Hij heeft ook een tijd lang de rubriek Webwijs en de nieuwsrubriek verzorgd in het vakblad Nursing. Nu werkt hij weer als verpleegkundige op een afdeling in een ziekenhuis.

Daarom zie je ook regelmatig boeken op onze site die een link met de zorg hebben.

We hopen dat veel mensen Blije boekenwurm komen bezoeken en net zoveel plezier beleven aan het boekenblog als wij doen.

Geef een reactie