‘s Nachts verdwijnt de wereld, Jaap Robben

In ‘s Nachts verdwijnt de wereld staan gedichten uit eerdere bundels van Jaap Robben, samengebracht met poëzie die hij schreef als stadsdichter van Nijmegen en niet eerder gebundeld werk.

Schemerleven

Je bleef te kort
om te kunnen voelen
hoe warm wangen zijn.

Hoe verlangen soms
naar een glas water smaakt.
Wat er na winter komt.

Dat een afgeknipte tak
In een vaas blijft bloeien
alsof hij zijn boom niet mist.

Enkel de zon
geen schaduw heeft.
Hoe koeien doen.

Dat het leven was
wat door jouw wimpers
schemerde.

En hoe traag daarna
elk uur opnieuw
de grote wijzer
tegen de kleine wijzer kruipt.

Hier heb ik niets aan toe te voegen.

‘s Nachts verdwijnt de wereld is een lief klein boekje, met prachtige gedichten. De illustraties van Merel Eyckerman maken alles nog mooier. De gedichten in ‘s Nachts verdwijnt de wereld komen uit bundels die niet meer in de druk zijn en zijn samen gebracht met gedichten die nog niet eerder in een bundel stonden. Daaronder ook veel gedichten die hij als Stadsdichter van Nijmegen schreef.

Lees ook Zomervacht  van Jaap Robben.

Over de auteur en dichter Jaap Robben

Jaap Robben (Oosterhout NB, 1984) is schrijver/dichter en theatermaker. Hij schrijft sinds 2000 gedichten en korte verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. Jaap Robben won met zijn romandebuut Birk de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015.
Hij was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken De Zuurtjes, Zullen we een bos beginnen? (shortlist Gouden Uil) en Als iemand ooit mijn botjes vindt.
Hij was stadsdichter van Nijmegen. Robbens gedichten zijn terug te vinden op posters, in tal van bloemlezingen, op muren, fietspaden en zelfs op een parkeergarage.
Zijn werk is vertaald in het Duits, Zuid-Afrikaans, Chinees en Koreaans. Birk wordt vertaald in het Duits, Turks en het Engels. Marinus Groothof werkt met CTM Producties aan de verfilming van Birk.

Informatie dichtbundel:

  • Titel                ‘s Nachts verdwijnt de wereld
  • Auteur            Jaap Robben
  • Illustraties     Merel Eyckerman
  • ISBN               9789044535730
  • Uitgeverij      De Geus

Geef een reactie