SM-rechter, Erik Lamens

SM-rechter

De SM-Rechter is gebaseerd op een Belgisch waargebeurd verhaal van ex-rechter Koen Aurousseau en zijn vrouw Magda. Aurousseau. Hij werd in 1997 veroordeeld voor slagen en verwondingen omdat hij zijn echtgenote op haar verzoek had laten mishandelen in een Sado Masochistisch spel.

Uiteindelijk gaat dit in de eerste plaats over de liefde tussen twee mensen. Wat Aurousseau heeft gedaan, deed hij uit liefde voor zijn vrouw. De twee zijn nog steeds bij elkaar en zien mekaar nog steeds ongelooflijk graag.

 Inhoud film

Koen Allegaerts is een rechter die zo zijn eigen manier heeft om te oordelen in de rechtbank. Hij volgt niet steeds de letter van de wet, maar probeert altijd het juiste te doen en dit tot grote ergernis van sommige collega’s. Thuis gaat het al helemaal niet van een leien dakje want z’n vrouw zakt weg in een depressie. Magda besluit om haar grootste geheim met haar man te delen. Ze heeft al jaren heimelijke sm-fantasieën en wil die graag in praktijk omzetten. Koen weet aanvankelijk niet hoe hij moet reageren, maar vastbesloten zijn huwelijk te redden, geeft hij toe. Ze begeven zich in de wereld van sado masochisme. Wanneer Magda steeds verder gaat en extremere vormen van genotsbeleving opzoekt, raakt het koppel verstrikt in een web van valse pooiers, onbegrip, klikkende rijkswachters en afgunstige collega’s. Voor ze het weten ligt hun privéleven op de straat, met verstrekkende gevolgen.

Bespreking film

De sm-scènes worden bijzonder netjes en correct in beeld gebracht en is geen goedkoop en expliciet entertainment. De film is indrukwekkend en stelt meer aan de kaak dan alleen sadomasochisme. Een combinatie van sadisme: plezier in het aandoen van pijn, en masochisme: plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn, is een vorm van seksuele beleving waarin één of meerdere van de partner(s) de ander pijn laat ondergaan.

Alles gebeurd in de privésfeer en mag een werkgever zich hier mee bemoeien? Maar ook de liefde die het echtpaar heeft is bijzonder mooi weergegeven.
De film kiest duidelijk partij voor de rechter en doet daar ook niet moeilijk over, want de aanpak is die van een romantisch liefdesdrama, waarbij de man zowat alles wil doen om zijn huwelijk te redden.
Omdat de collega’s van rechter Koen daar anders over dachten, werd het dus eerst een schandaal en ten slotte een geruchtmakende rechtszaak, waarbij vooral de rechter, die zelfs zijn pensioenrechten verloor, zwaar gestraft werd.
In een televisieprogramma vergelijkt Magda SM met homoseksualiteit, sm is ook een geaardheid.De film geeft af en toe een speldenprik naar onze bekrompen maatschappij.

Het echtpaar is nog steeds bij elkaar en woont op een appartement in Antwerpen. Vrienden zijn een website begonnen voor eerherstel van de rechter. De media springt op deze film er weer hijgend op af.

Cast:

Koen Allegaerts – Gene Bervoets
Magda De Herdt – Veerle Dobbelaere
Iris Allegaerts – Marie Vinck
Fred Wolters – Dirk van Dijck

Informatie DVD:

Titel: SM-Rechter
Speelduur: 90 min
Regisseur: Erik Lamens
Acteurs: Gene Bervoets, Veerle Dobbelaere, Marie Vinck
EAN-nummer: 8711983495241

Bestel
Sm Rechter (Dvd)

Geef een reactie