Tranen van liefde, Tim Overdiek

Tranen van liefde, Tim Overdiek
Tranen van liefde is geschreven door Tim Overdiek

Dagboek van een weduwnaar

Weggerukt uit het leven…’

Zo begon Tim Overdiek de overlijdensadvertentie voor zijn vrouw Jennifer Nolan, moeder van hun twee jonge kinderen. Op 22 oktober 2009 werd ze op een zebrapad aangereden door een motoragent. De dag erna bezweek ze aan haar verwondingen.

Een week na de plotselinge dood van zijn vrouw Jennifer, begon Tim Overdiek te schrijven. Hij mocht niets  vergeten van de doffe pijn van de eerste maanden. Het gaat ook over het vallen en opstaan en de woede, haat en wanhoop die hem en zijn zoons regelmatig overvallen.
Wat begon als noodzakelijk van zich af schrijven, eindigde in het boek
Tranen van liefde, over het eerste rauwe jaar van rouw.

Tranen van liefde, gaat over een zwaar rouwproces van Tim en zijn zoons.
Tim heeft niet alleen verdriet. Ook zijn jongens missen hun moeder.
Het is in dagboekvorm geschreven en dat is heel bijzonder. Tim kan beeldend. schrijven en hij neemt je mee in zijn rouwproces. Ook de jongens vertellen hun verhaal. Vader en zoons hebben een hechte band. De dood van Jennifer heeft ze dichter bij elkaar gebracht.
De liefde voor Jennifer is voelbaar in heel het boek. Dat zorgt voor tranen.


Tim schrijft over de confrontatie met Jennifers dagboeken en met de vrouw die haar longen draagt, over ouder worden, nieuwe liefdes, en het loslaten van de zoons die hij met zoveel zorg heeft grootgebracht.
De dood van Jennifer heeft Tim en zijn zoons niet alleen tranen gebracht. Ze hebben er ook veel van geleerd. Ze zijn meer van het leven gaan genieten.


Het is Inmiddels tien jaar geleden dat Jennifer overleed.
In deze uitgebreide editie van Tranen van liefde reflecteert Tim ook op de jaren die volgden.

Tranen van liefde is in een woord prachtig. Het is lief eerlijk en emotioneel. Deze emoties kan ik niet weergeven in een recensie. Ga daarom zelf dit mooie boek lezen Ik vind het pareltje.

Over de auteur Tim Overdiek

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. Jarenlang was hij journalist voor NOS Nieuws, onder meer als correspondent, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator.

Informatie boek

  • Titel                    Tranen van liefde
  • Auteur              Tim Overdiek
  • ISBN                 9789492798695
  • Uitgeverij       Water

Geef een reactie