Verdwenen grenzen, Stefan Popa

Verdwenen Grenzen
Verdwenen grenzen door Stefan Popa

‘Jij geeft alles kleur wat Ceaușescu grijs heeft gemaakt.’

Verdwenen grenzen van Stefan Popa is een mooi en indrukwekkend verhaal. Florica en Remus ontmoeten elkaar in de tirannieke jaren ’80’ van Roemenië. Ze worden verliefd maar de familie van Florica en de geheime dienst gunt ze dit geluk niet. Remus is een jonge dichter en woont bij zijn grootmoeder. Hij werkt als schoenmaker.

Maar hij droomt ervan om te kunnen schrijven wat hij wil. Remus durft het niet aan om zich tegen het regime te keren zoals de oude schrijvers die hij in het café ontmoet. Florica behoort tot  een Romafamilie. Deze mensen zijn niet erg geliefd bij de Roemenen. Het is een mooi zigeunermeisje en heeft het hart van Remus gestolen. Ze droomt van vrijheid. Florica wil niet gedwongen worden tot een huwelijk. Ze walgt van de avances van haar oom, de leider van de familie. Florica en Remus willen zoeken samen naar de grenzen van het  geluk. Maar ook als ze buiten Roemenië zijn moeten ze ook hard vechten om te kunnen leven. Ze blijven vreemdelingen. Gelukkig hebben ze elkaar. Als ze denken dat het leven hen toelacht, slaat het noodlot toe. Eenmaal buiten Roemenië , in Italië, Spanje en Nederland, moeten ze net zo hard vechten om te kunnen leven.

Verdwenen Grenzen is een dik boek, maar al vanaf de eerste bladzijde verdween ik in het verhaal. Stefan kan erg beeldend schrijven hij nam me mee in de wereld van liefde, identiteit en vrijheid.  Geschreven in een stijl die ik niet in woorden uit kan drukken. Het is een juweeltje.

Over de auteur Stefan Popa

Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half-Nederlandse en half-Roemeense afkomst. Hij woont en werkt in Baarn. Verdwenen grenzen is zijn debuut. waar hij drie jaar aan schreef. Hij publiceert regelmatig op onder andere in De Volkskrant en Trouw.

Informatie boek:

  • Titel          Verdwenen grenzen
  • Auteur    Stefan Popa
  • ISBN        9789462321137
  • Uitgeverij Link
Bestel online

Eén antwoord op “Verdwenen grenzen, Stefan Popa”

Geef een reactie