Vlucht naar Libanon, Esther van der Ham en Elsbeth de Jager

Vlucht naar Libanon, Esther van der Ham en Elsbeth de Jager

Rosa en Sylvie zijn zussen. Rosa is naar Beiroet gegaan. Ze vond het leuk om in één van de vluchtelingenkampen te gaan werken. Haar ex-vriend Jacques is hier niet blij mee. Maar de dame slaat op de vlucht. Ze wil op een basisschool met kinderen gaan werken. Er is wel het een en ander gebeurt tussen Jacques en haar. Maar ze hebben het ook niet uitgepraat, dus dat maakt alles lastig. Wat is er toch gebeurd? Het moet toch wel erg gevoelig liggen. Want Jacques heeft nog veel zorgen om Rosa. Hier komt de lezer nog wel achter.

Haar zus Sylvie komt naar haar toe. Zij heeft moeite met de omstandigheden. Sylvie heeft een ander leven dan haar zus. Ze heeft een goede baan bij de bank en leeft in luxe. Sylvie is niet bezig met de wereldproblemen. Ze ziet Rosa als haar zusje en wil haar beschermen. Soms is Rosa dat zat. Ze is een zelfstandige vrouw.
Alles maakt veel indruk op Rosa. Ze ontmoet een andere man en voelt wel vlinders in haar buik.

Maar de relatie met Jacques is pas net over, dus ze houdt afstand. Meneer de charmeur weet haar echter wel in haar hart te raken.


Er gebeuren veel dingen en met deze man is het toch lastig, want niet alles blijkt zo mooi te zijn als het lijkt. Nu is de grote vraag, moet ze hier blijven, of weer terug gaan naar haar eigen land. De kinderen in de vluchtelingenkampen  hebben ook hulp nodig.
Vluchten heeft ook geen zin. De zussen maken veel mee. Natuurlijk ga ik dat niet verklappen. Dat moet je zelf gaan lezen in dit prachtige boek.

Over de auteur Esther van der Ham

Esther schrijft en illustreert kinderboeken, richtte Droomvallei Uitgeverij op en verzorgt creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Haar boeken zijn oa het huis met griep, zingen is gaaf, de dolfijn met sproeten, Jamil & Jamila, Anna, waar blijf je, Het kasteel met de duizend kamers enz.

Over de auteur Elsbeth de Jager

Elsbeth de Jager is moeder van twee volwassen kinderen. Op diverse plaatsen schrijft zij columns over ervaringen uit het dagelijks leven. Elsbeth schrijft poëzie en romans. Ze is docent Poëzie en docent Creatief Schrijven (verbonden aan Laudius).
Kijk hier voor meer over boeken die ze heeft geschreven.

Ik vind Vlucht naar Libanon een erg mooi boek.

Het leest lekker vlot geschreven. Een verhaal vol liefde en verdriet en onzekerheid. Elsbeth en Esther, nemen de lezer mee in een wereld van rijkdom en armoede.

Informatie boek:

  • Titel          Vlucht naar Libanon
  • Auteurs     Esther van der Ham en Elsbeth de Jager
  • ISBN        9789492844477
  • Uitgeverij Droomvallei
Bestel online

Geef een reactie