Wat stilte met je hersenen doet, Michel le van Quyen

Het boek Wat stilte met je hersenen doet is geschreven door Michel le van Quyen

De titel van het boek sprak me aan. Ik vind het ook fijn om in stilte te lezen, of een recensie te werken. Ik heb altijd wel een beetje geluid. Maar te veel lawaai vind ik niet fijn.

Een neurowetenschappelijke verkenning’ van Michel Le Van Quyen toont hoe we door stilte onze creativiteit, geheugen en geluk verhogen.
Die avond heb ik kopzorgen en ga vroeg naar bed. Ik denk maar steeds aan de lezing die ik volgende week moet geven. Ik blijf steken bij mijn inleiding en besluit mijn ideeën even te laten voor wat ze zijn, maar de nacht brengt geen inspiratie,,
In plaats daarvan word ik wakker met een heel vreemd gevoel. Ik kan niet meer praten en de spieren van mijn gezicht zijn verlamd.

Zo begint dit boeiende boek.

Neurowetenschapper Michel le van Quyen weet niet wat hem overkomt. Michel wordt wakker met een vreemd gevoel. Hij kan niet meer praten en de spieren van zijn gezicht zijn verlamd. Hij denkt aan een herseninfarct. De diagnose is, dat hij overwerkt is. Michel moet absolute rust houden.
Hij komt tot de ontdekking dat de stilten hem goed doet. Michel leert zo om de ziekte te overwinnen.
Hij gaat onderzoeken wat stilte met een mens kan doen.
Michel leidt ons langs verschillende soorten stiltes en toont ons de voordelen ervan. Stilte verhoogt onze creativiteit, verbetert ons geheugen en onze verhouding met onszelf.
Michel laat ons met praktische oefeningen zien hoe we ons kunnen ontspannen en stilte om ons heen kunnen creëren.
In dit boeiende boek laat hij ons zien wat stilte met je hersenen kan doen.

Ik vind Wat stilte met je hersenen doet een boeiend boek. Het is geen boek om snel uit te lezen. Michel heeft me wel aan het denken gezet. Het is een aanrader. Dus niet te veel geluid en lezen maar.

Meer over de auteur Michel Le Van Quyen

Michel le van Quyen is een Franse neurowetenschapper die meerdere boeken schreef over neuroplasticiteit. ‘Wat stilte met je hersenen doet’ is zijn eerste boek in het Nederlands.

Informatie boek:

  • Titel               Wat stilte met je hersenen doet
  • Auteur          Michelle Quyen
  • ISBN              9789025907716
  • Uitgeverij     Ten Have

Geef een reactie