Wrecking Ball, Bruce Springsteen

Bruce Springsteen
Bruce Springsteen

Eens kochten we de elpee The River in 1980. Dan komt in 2012 Wrecking Ball uit en ook al is The Boss nu 62 jaar, hij is boos. Dat Bruce Springsteen kwaad is valt niet te ontkennen. Voor het eerst haalt Bruce Springsteen keihard uit naar het establishment en vooral naar de graaicultuur in de financiële wereld. Maar ook is de plaat een eerbetoon aan Bruce Springsteen´s goede vriend  en saxofonist Clarence Clemons.

Wij downloaden voor het eerst een volledige elpee en wat voor één. Al snel schalt de muziek uit mijn boxen. De sfeer is grimmiger dan op The River. De teksten zijn pakkend en aansprekend. Bruce Springsteen legt de huidige economische crisis mooi bloot.

In verschillende nummers laat The Boss horen hoe hij erover denkt, in Death to my Hometown bezingt hij de werkeloosheid door de economische crisis. My depression geeft een beeld van wat dat met je doet als je geen werk hebt. Dat er dan soms niets anders opzit dan criminaliteit laat Bruce Springsteen horen in Easy Money. Wrecking Ball begint allemaal met een enorme mokerslag We take care of our own wat ook meteen als single is uitgebracht. Maar the Boss zet hiermee een krachtig statement neer.

Muzikanten kunnen hier een voorbeeld aannemen want Bruce Springsteen laat duidelijk horen hoe je als muzikant je onvrede met de hedendaagse maatschappij kan uiten. De muziek heeft folk in zich maar ook violen, trompetten, belletjes en tuba´s. Op Rocky Ground is een soulvol, nummer waar zelfs een gospelkoor voor een spirituele toets zorgt.  Als je naar de muziek luistert dan weet je het ongemerkt dit is voor Bruce Springsteen en de popmuziek een heel belangrijke plaat.

Wrecking Ball van Bruce Springsteen spat uit je geluidsboxen of waar je deze muziek dan ook draait. The Boss geeft een haarscherpe analyse van de huidige crisis door de teksten en muziek waar iedereen zich in kan herkennen. Een juweel dat je moet hebben in je muziekverzameling.

Informatie CD:

Artiest: Bruce Springsteen
Album: Wrecking Ball
EAN: 0886919483628
Uitgever: Sony

Bestel online

Geef een reactie