Zuchten van de ziel, Guido Bindels

Zuchten van de Ziel, Guido Bindels
Zuchten van de ziel is geschreven door Guido Bindels

Bijzondere muziek in bijzondere tijden

Persoonlijke muziekverhalen; emotie & herkenning
Passie, verrukking, ontroering, verdriet, troost… deze en nog meer emoties kunnen allemaal door muziek worden opgeroepen.
Tijdens de corona-lockdown in thuisisolatie startte Guido Bindels ter ontspanning en vermaak de Facebookpagina Zuchten van de ziel. Elke avond voor het slapengaan een muziekfilmpje en een verhaaltje, passend bij zijn stemming. Bindels vroeg ook gastschrijvers om mee te doen. Wat is je mooiste muzikale parel? Waarom juist dit nummer? Welke herinneringen horen erbij, welke emoties? Het leverde een prachtig muziekverhalenproject op.

Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Het geeft ritme aan mijn bestaan. Of ik nu vrolijk ben of verdrietig of boos, muziek voegt altijd iets toe. Als ik lees wil ik muziek op de achtergrond.

Daarom wil ik Zuchten van de ziel in een muzikaal zonnetje zetten. Guido weet de juiste toon te vinden. Daar ga je wel even van zuchten.

In Zuchten van de ziel staan mooie verhalen van bekende en onbekendere Nederlanders. Ze tonen emotie en ieder heeft zijn persoonlijke verhaal.
Guido heeft muziek in zijn pen en heeft deze verhalen opgenomen in deze prachtige bundel. Bijna bij ieder verhaal moet ik ook wel aan iets denken.
Ik ga geen verhaal navertellen. De verhalen zijn te persoonlijk. Bovendien weet Guido de juiste snaar te raken.
Op de bijbehorende website is de muziek zelf te horen en zijn de clips te zien

Ik vind Zuchten van de ziel in een woord prachtig. Ik vond het geen boek om in een keer uit te lezen. De verhalen zijn te mooi, daar wil ik van genieten. Guido laat de zinnen zingen. Een aanrader voor iedereen die graag naar muziek luistert.

Informatie over de auteur Guido Bindels

Guido (Vaals, 1956) reisde als journalist ruim een kwart eeuw de wereld rond. Zijn boek Teun van Vliet. Drank, vrouwen, de koers en de dood werd door de lezers gekozen tot beste sportboek van het jaar 2010. In zijn boek Brigitte beschrijft hij als vader van een ernstig meervoudig beperkte dochter op emotionele én humoristische wijze hoe het in de samenleving ontbreekt aan de menselijke maat en wederzijds begrip. Het leidde tot Kamervragen en een succesvolle motie.

Informatie over het boek

Informatie           Zuchten van de ziel
Auteur                   Guido Bindels 
ISBN                       9789462971820
Uitgeverij             De Kring

Geef een reactie